επικοινωνία | καταχώριση καλλιτέχνη | πληροφορίες   


Εγγραφείτε στο newsletter μας για την εικαστική σας ενημέρωση!
Διαγραφή Email


τέχνης νέα
ΠροσθήκηΕκτύπωσηΑποστολή

 Έκθεση

Art Union Europe II: © EUROPE EXISTS

Art Union Europe II: © EUROPE EXISTS

Το «Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» διοργανώνει μεγάλη έκθεση εικαστικών με τίτλο  «© EUROPE EXISTS», από 4 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2003.

Η έκθεση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. και αποτελεί τη συνέχεια της έκθεσης «Art Union Europe I», την οποία είχε παρουσιάσει το ΜΜΣΤ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης προεδρίας της χώρας, το 1994.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 30 καλλιτεχνών από τις 15 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάποια από αυτά για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και άλλα πρώτη φορά παγκοσμίως. Έργα επιλεγμένα που σκιαγραφούν ένα αποσπασματικό πανόραμα της αισθητικής ποικιλομορφίας και των ιδεολογικών ανησυχιών στα σύγχρονα εικαστικά.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Heimo Zobernig (Αυστρία), Christian Boltanski (Γαλλία), Maurizio Cattelan (Ιταλία), Neo Rauch (Γερμανία), Otto Zitko (Αυστρία), Helena Almeida (Πορτογαλία), Juan Munoz (Ισπανία), Αιμιλία Παπαφιλίππου (Ελλάδα),  Simone Decker (Λουξεμβούργο), Maaria Wirkkala (Φινλανδία), Mona Hatoum (Μεγάλη Βρετανία), Simone Aaberg-Kaern (Δανία), Berlinde De Bruyckere (Βέλγιο), Aernout Mik (Ολλανδία), Tuomo Manninen (Φινλανδία), Caroline McCarthy (Ιρλανδία) κ.α.

Ο Christian Boltanski παρουσιάζει ένα έργο σε εξέλιξη, με τα πορτραίτα των επισκεπτών της έκθεσης οι οποίοι με την συμμετοχή τους θα συμβάλουν στην δημιουργία ενός τεράστιου κολλάζ. Οι Otto Zitko και η Αιμιλία Παπαφιλίππου θα κατασκευάσουν έργο ειδικά για τους χώρους του Μουσείου.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανατέθηκε σε δυο σημαντικούς επιμελητές μεγάλων διεθνών διοργανώσεων: στον Ελβετό Harald Szeemann (Biennale Βενετίας, Documenta V κ.α.) και την Ισπανίδα Rosa Martinez (Biennale Βενετίας, Biennale Istanbul 5 κ.α.). Οι δύο επιμελητές είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί το Μακεδονικό Μουσείο προσφέρει την ευκαιρία, παρότι γνωρίζονται και συνεργάζονται χρόνια, να επιμεληθούν για πρώτη φορά μια έκθεση.

Ο επίκαιρος τίτλος της έκθεσης «© EUROPE EXISTS» δόθηκε από τον H. Szeemann και αναφέρεται στην ιδέα μιας αυτόνομης πολιτικής και πολιτιστικής ευρωπαϊκής ταυτότητας την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η έκθεση συνοδεύεται από έγχρωμο δίγλωσσο κατάλογο που επιμελείται ο Ιωάννης Επαμεινώνδας. Τα κείμενα του καταλόγου υπογράφουν οι: Rosa Martinez, Harald Szeemann και ο Ιταλός συγγραφέας Antonio Tabucchi.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 6 Ιουνίου στις 8:30, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και του Υπουργείο Εξωτερικών.

Την έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε Τρίτη - Σάββατο: 10π.μ. - 2μ.μ, 6μ.μ. - 9μ.μ. και Κυριακή: 11π.μ. - 3μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατία 154, 54636, Θεσσαλονίκη 
Τηλ.: 2310.240002, 2310.281212
E-mail: mmcart@mmca.org.gr

ArtBOX
Τσιμισκή 120, 54621, Θεσσαλονίκη
Τηλ:  2310.224626
Fax: 2310.250756
E-mail: artbox@hol.gr

Δείτε επίσης:
- Τη σχετική ιστοσελίδα της ArtBOX


. . . επιστροφή


 Θέματα ιδιας κατηγορίας
[±] 
Μέσα / Πέρα από τα Σύνορα: Η συλλογή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
[±] 
Damien Hirst: New Religion
[±] 
Λυδία Βενιέρη: Planetic Exodus και Theogony
[±] 
Καλλιρρόη Μαρούδα: Απ’ το ενυδρείο στην κατάδυση
[±] 
Ομαδική έκθεση: «Αναμνήσεις αλμύρας»
[±] 
Εμμανουήλ Μπιτσάκης
 Κατηγορίες Αναζήτηση
Κατηγορία
Λέξη

 Μοιραστείτε το

 Σύντομοι Τίτλοι
[±] 
Μέσα / Πέρα από τα Σύνορα: Η συλλογή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
[±] 
Damien Hirst: New Religion
[±] 
Λυδία Βενιέρη: Planetic Exodus και Theogony
[±] 
Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη: Πρώτες Ύλες
[±] 
Καλλιρρόη Μαρούδα: Απ’ το ενυδρείο στην κατάδυση
[±] 
Ομαδική έκθεση: «Αναμνήσεις αλμύρας»
[±] 
Εμμανουήλ Μπιτσάκης
[±] 
Stephen Antonakos: The Search
[±] 
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης
[±] 
Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας: Ένας συγχρονισμένος αιώνιος