Φωτογραφία

Γιώργης Γερόλυμπος: Interim


H νέα έκθεση του καλλιτέχνη - φωτογράφου Γιώργη Γερόλυμπου με τίτλο «Interim», φιλοξενείτε στην γκαλερί a.antonopoulou.art, από 21 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2007.

O Γιώργης Γερόλυμπος στην προηγούμενη έκθεσή του με τίτλο «Terza natura» παρουσίαζε τις αλλαγές του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος από την ανθρώπινη επέμβαση. 

Αντίθετα η καινούργια του δουλειά χαρακτηρίζεται από φωτογραφίες εσωτερικών χώρων.

Ως φωτογράφος και αρχιτέκτων, έχει περιπλανηθεί σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, παρατηρώντας ως προνομιακός, συνήθως, θεατής τα ενδιάμεσα στάδια των μεταμορφώσεών τους. Έχει εισχωρήσει σε χώρους αποκλεισμένους από την κοινή θέα και προορισμένους για την ιδιωτική ματιά λίγων. Έχει κινηθεί μέσα σε χώρους επώνυμους για την αρχιτεκτονική τους κι άλλους ανώνυμους, σε χώρους οικείους ή και όχι στο ευρύ κοινό. Κάθε φορά θέλει να αποκρυπτογραφεί τα στοιχεία που καθιστούν ένα χώρο ιδιαίτερο και σημαντικό ή απλώς διαφορετικό. Αποτυπώνει τις εικόνες του σε μια προσπάθεια να κρατήσει ζωντανό και έντονο το βλέμμα του πάνω στο αντικείμενό του, μακριά από την ευκολία της εμπειρίας και την ανία της επανάληψης. Ελπίδα, προσμονή, αλλά και αγωνία του να κατορθώσει να ισορροπήσει ανάμεσα στην σύλληψη της αύρας της στιγμής και την ερμηνεία της αύρας του χώρου.

Παρατηρώντας το φως και τη σκιά, τους όγκους και τις υφές, τα αντικείμενα που γεμίζουν τον χώρο και τα ανοίγματα που τον διαπερνούν, περιμένει τη στιγμή που ένας χώρος αποκαλύπτεται πλήρως μπροστά στα μάτια του, και μπορεί, ίσως ο ίδιος με την φωτογραφία του να ξεπεράσει το προφανές, εκφράζοντας τη δική του πρόταση για αυτό που βρίσκεται εκεί μπροστά του.

Ο Alvaro Siza, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή αρχιτέκτονες, έγραψε για τη δουλειά του φωτογράφου Gabriele Basilico: Είναι ένας αρχιτέκτων... που γνωρίζει πώς να βλέπει και να μαθαίνει... Τα μόνα εργαλεία του είναι το φως και η σκιά. Η σκιά περιγράφει τον χώρο. Ο χώρος και η αρχιτεκτονική δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς το φως. Αν αποδεχθείς αυτό, μπορείς να δημιουργήσεις...

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 – 21:00 και Σάββατο 12:00-16:00.


Για περισσότερες πληροφορίες:
   a.antonopoulou.art
   Αριστοφάνους 20, 10554, Αθήνα
   Τηλ.: 210.3214994, Fax: 210.3214263
   E-Mail: aaart@otenet.gr