ΒΙΒΛΙΑ

Οδοντωτή μνήμη της Ευρυδίκης Νικήτα

Οδοντωτή μνήμη της ...

Στην εξαιρετική νουβέλα Οδοντωτή μνήμη της ...

«Η συζυγική ευτυχία» του Ταχάρ Μπεν Ζελλούν

«Η συζυγική ευτυχία» του ...

Από τις εκδόσεις GEMA, κυκλοφόρησε το απολαυστικό ...

Βιβλία που πρέπει να διαβάσετε πριν γίνουν ταινίες

Βιβλία που πρέπει να ...

Το 2014 προμηνύεται εξαιρετική χρονιά όσον αφορά ...

Αθηναϊκό ταξίδι στην ιστορία και τη λογοτεχνία

Αθηναϊκό ταξίδι στην ...

Η λογοτεχνία συναντά την ιστορία και μαζί ...

ΜΜΣΤ: Ιστορία

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησε ως πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της χώρας μας.

Λειτουργεί τα τελευταία 30 χρόνια στην Θεσσαλονίκη με βασικό στόχο τη στήριξη της σύγχρονης τέχνης και της αισθητικής παιδείας των κατοίκων της Μακεδονίας και ιδίως της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά οργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια τέχνης βασισμένα σε έργα της μόνιμης συλλογής του αλλά και των περιοδικών του εκθέσεων. Μέσα στις δραστηριότητες του μουσείου συγκαταλέγονται μουσικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων για ποικίλα πολιτιστικά θέματα.

Η πολύχρονη πορεία του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ξεκινάει το 1979 με την ίδρυση του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, μια πρωτοβουλία πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Κινητήρια δύναμη και μοχλοί δραστηριότητας ήταν το πάθος και η αγάπη για την σύγχρονη τέχνη, ανύπαρκτη πανελλαδικά σε μουσειακό επίπεδο. Ξεκινώντας από ένα βιομηχανικό χώρο (Φιλκεράμ-Τζόνσον) και με 45 έργα -δωρεά Αλέξανδρου Ιόλα-, έφτασε μετά από διαδοχικές ενέργειες σε κτιριακές εγκαταστάσεις 4.500m² εντός των τειχών της πόλης (ΔΕΘ) και με δωρεές συλλεκτών και 160 καλλιτεχνών, στη μόνιμη συλλογή των περίπου 1.800 έργων.

ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Αστρολογία Σήμερα
Φτηνή γραμμή αστρολογίας, προβλέψεων, μελλοντολογίας και χαρτομαντείας, με έγκυρες και άμεσες προβλέψεις χωρίς αναμονές, όλο το 24ωρο
Το Βήμα του Ασθενή: Η δική σας φωνή στην υγεία
Το forum του ιατροnet.gr, που σκοπεύει να αποτελέσει τη δική σας φωνή στην Υγεία και την περίθαλψη.
Greek Implants - Αναίμακτη Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων
Εξειδικευμένοι στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων με την τεχνική ελάχιστης επέμβασης (minimal invasive) που είναι σχεδόν αναίμακτη, ανώδυνη.